Pyszna odmieniona surówka na klasyczną kapustę kiszoną do obiadu.
Składniki:
- 250 g kiszonej kapusty
- 1/2 pora
- 1/2 jabłka
- 1 mała marchewka
- pieprz, odrobina soli
- olej
- 1 płaska łyżeczka cukru
Sposób przygotowania:
1. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić.
2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem.
3. Marchew obrać, zetrzeć na średnich oczkach, a jabłko na dużych oczkach.
4. Wszystko wymieszać, dodać szczyptę soli, pieprz, cukier i olej i całość zamieszać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!