22 lutego 2024

Surówka z kiszonej kapusty i pora

 Pyszna odmieniona surówka na klasyczną kapustę kiszoną do obiadu. 

Składniki: 

  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1/2 pora
  • 1/2 jabłka
  • 1 mała marchewka
  • pieprz, odrobina soli
  • olej
  • 1 płaska łyżeczka cukru

Sposób przygotowania: 

1. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić. 

2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem. 

3. Marchew obrać, zetrzeć na średnich oczkach, a jabłko na dużych oczkach. 

4. Wszystko wymieszać, dodać szczyptę soli, pieprz, cukier i olej i całość zamieszać. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!