1 września 2012

Pancakes z bananami

Pancakes z dodatkiem bananów to mój zdecydowany faworyt!!! Super smakują i pięknie pachną! Przepis znalazłam tutaj.


Składniki:

2 szklanki mąki
2 szklanki maślanki
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki oleju
2 duże banany
2 jajka

Sposób przygotowania:

1. Składniki ciasta miksujemy.
2. Banany obieramy, kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do ciasta. 
3. Smażymy na suchej patelni.
4. Możemy polać syropem klonowym lub płynnym miodem.

Smacznego!!!
Naleśnikowa Sobota 2

10 komentarzy:

  1. Och, bananowe to jedne z moich ulubionych :) Na tym zdjęciu wyglądają bardzo delikatnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Z bananami nigdy nie jadłam, ale wyglądają baardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają na puszyste i delikatne :) A jaki olej do nich dodajesz? Wiem, że rzepakowy nie ma smaku i nadaje się do takich słodkich placków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Używam oleju kujawskiego - rzepakowego, nadaje się idealnie do wszystkiego!

      Usuń
  4. Właśnie przypomniałaś mi o tym jak ja dawno nie jadłam bananów:)
    A taki pomysł na placuszki.. świetny:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie pulchniutkie Ci wyszły, super :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. a z tego przepisu ile wychodzi takich placków ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jejku, nie pamiętam, ale nie jakoś strasznie dużo, w zależności od wielkości placków. Ja na patelnię dawałam mniej więcej 2 łyżki ciasta na 1 naleśnika. Wyszło może z 20? Nie pamiętam dokładnie...

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!