10 września 2012

Poniedzielne kotleciki

Fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu niedzielnego. 


Składniki:

mięso z rosołu (np. z udek)
3 ugotowane jajka 
1 jajko surowe
1 cebula
1 łyżka bułki tartej
natka pietruszki albo koperek
przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

1. Mięso mielimy w maszynce do mięsa razem z ugotowanymi jajkami.
2. Dodać drobno posiekaną cebulę, surowe jajko, drobno posiekaną zieleninkę, bułkę tartą, dobrze doprawić, formować kotleciki i smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoto.
3. Dobrze smakują z ziemniakami i surówką, jak również i samodzielnie bez dodatków :)

Smacznego!


Źródło: Wielkie żarcie

3 komentarze:

  1. Uwielbiam przepisy na wykorzystanie mięsa z rosołu:) Bardzo fajny pomysł na kotleciki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I nic się nie marnuje, podoba mi się taki kulinarny recykling;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co prawda to prawda, bo wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!