Mięta do ryby? Dlaczego nie?:) Wypróbowałam - bardzo mi smakowało - mięta dodała rybce orzeźwiającego aromatu.
Składniki:
2 filety dowolnej ryby (u mnie miruna)
pieprz cytrynowy (koniecznie - nadaje rybie świetny smak)
suszona mięta
sól
jajko
bułka tarta
mleko
olej
Sposób przygotowania:
1. Rybę podzielić na porcje, przyprawić pieprzem cytrynowym i solą.
2. Filety posypać suszoną miętą.Następnie opanierować najpierw w mące, potem w jajku rozmieszanym z niewielką ilością mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Ryby smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Nie dodawałam nigdy mięty do ryby, ale faktycznie może być to niezły pomysł :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuń