1 sierpnia 2014

Ryba w cieście koperkowym


Składniki:

1 duży płat białej ryby (u mnie miruna)
sok z cytryny
przyprawa do ryb

Ciasto:
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 łyżek maki pszennej
sól
1 jajko
suszony lub świeży koperek 2 łyżki
mleko - 60-80 ml

Sposób wykonania:

1. Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje.
2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy.
3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym ogniu z obu stron.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Fajna rybka, i ciasto wydaje się pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki, szukałam dobrego przepisu na ciasto...

    OdpowiedzUsuń
  3. W koperkowym jeszcze nie jadłam.
    bardzo lubię w piwnym.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba jeszcze nie jadałam tak przygotowanej ryby, ale jak widzę po zdjęciach to prezentuje się ona bardzo apetycznie. Polecam także każdemu grillowanego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ gdyż wychodzi on przepysznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!