1 sierpnia 2014
Ryba w cieście koperkowym
Składniki:
1 duży płat białej ryby (u mnie miruna)
sok z cytryny
przyprawa do ryb
Ciasto:
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 łyżek maki pszennej
sól
1 jajko
suszony lub świeży koperek 2 łyżki
mleko - 60-80 ml
Sposób wykonania:
1. Odmrożoną, umytą i osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Dzielimy na mniejsze porcje.
2. Wszystkie składniki ciasta poza koperkiem miksujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy.
3. Rybę maczamy w cieście z każdej strony, kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy na małym ogniu z obu stron.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajna rybka, i ciasto wydaje się pyszne :)
OdpowiedzUsuńDzięki, szukałam dobrego przepisu na ciasto...
OdpowiedzUsuńTo musi byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńW koperkowym jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię w piwnym.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńChyba jeszcze nie jadałam tak przygotowanej ryby, ale jak widzę po zdjęciach to prezentuje się ona bardzo apetycznie. Polecam także każdemu grillowanego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ gdyż wychodzi on przepysznie.
OdpowiedzUsuń