19 sierpnia 2014

Papryka faszerowana ryżem i mięsem


Składniki:

4 białe papryki
1 torebka ugotowanego ryżu
25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka)
1 jajko
1 cebulka
majeranek, oregano
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cebulę zeszklić na patelni, dodać mięso mielone, smażyć, aż straci surowy wygląd.
2. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, wbić surowe jajko, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać.
3. Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek.
4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem.
5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C.

Smacznego!!!
Warzywa psiankowate 2014

2 komentarze:

  1. Wspaniale, że dołączyłaś po raz kolejny do akcji :) Takie papryczki to bardzo dobry obiad. Czekam na więcej przepisów od Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znakomity pomysł na faszerowaną paprykę ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!