2 sierpnia 2014

Sałatka pieczarkowa

Na trop tej sałatka wpadłam na blogu Marioli, choć już podobną kiedyś robiłam (KLIK). Polecam :)


Składniki:

500 g świeżych białych pieczarek
1 puszka kukurydzy
5 jajek
4-5 ogórków korniszonych (lub kiszonych)
1 por
pęczek szczypiorku
1 jabłko
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, rzucić na osolony wrzątek i gotować 5-10 minut.Odcedzić, przelać zimną wodą i odcisnąć z nadmiaru wody.
3. Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.
4. Pora pokroić drobno, sparzyć wrzątkiem, ostudzić i odcisnąć z nadmiaru wody.
5. Jajka i ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć.
6. Wszystkie składniki połączyć. Dodać siekany szczypiorek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać.

Smacznego!!!

Źródło: Kulinarne fantazje Marioli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!