Składniki:
500 g schabu bez kości
1 cebula
150 g pieczarek
3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony)
sól, pieprz
olej
Sposób wykonania:
1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.
3. Cebulę pokroić w kostkę.
4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, obsmażyć cebulę z pieczarkami. Lekko osolić.
5. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wymieszać z pieczarkami i cebulą.
6. Na każdy kotlet nakładać farsz, zwinąć roladki.
7. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie.
8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty.
Smacznego!!!
Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia. Polecam!
Też uwielbiam takie roladki :) Często zamiast ogórka dodaję do środka żółty ser i też jest pysznie.
OdpowiedzUsuńpyszności, uwielbiam roladki, pozdrówcia :)
OdpowiedzUsuńtez takie robię i bardzo je lubię:)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do cyklicznego konkursu dla blogerów, w którym można powalczyć o ruch u siebie na blogu i zapas bakalii do najbliższych przepisów http://on.fb.me/1s9IoNf
OdpowiedzUsuń