Składniki:
1 główka sałaty masłowej
1 mały pęczek koperku
zielona cebulka
kilka łyżek jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób wykonania:
1. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
2. Przygotowujemy sos: siekamy koperek i zieloną cebulkę. Jogurt mieszamy z zieleniną, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Polewamy sałatę i mieszamy całość.
3. Podajemy do obiadu.
Smacznego!!!
Inne propozycje na sałatę do obiadu (klikamy na zdjęcie):
Sałata z jajkiem i śmietaną |
Sałata ze śmietaną |
Sałata z ogórkiem |
Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym |
Dawno takiej nie jadłam. Także dziękuję za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.