6 maja 2014

Sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym

Sałata jest świetnym dodatkiem nie tylko do kanapki, ale też do obiadu.


Składniki:

1 główka sałaty masłowej
1 mały pęczek koperku
zielona cebulka
kilka łyżek jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób wykonania:

1. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
2. Przygotowujemy sos: siekamy koperek i zieloną cebulkę. Jogurt mieszamy z zieleniną, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Polewamy sałatę i mieszamy całość.
3. Podajemy do obiadu.

Smacznego!!!

Inne propozycje na sałatę do obiadu (klikamy na zdjęcie):

http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/saata-masowa-z-jajkiem.html
Sałata z jajkiem i śmietaną
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/04/saata-ze-smietana.html
Sałata ze śmietaną
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/07/saata-z-ogorkiem.html
Sałata z ogórkiem
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/10/saata-z-jajkiem-i-sosem-jogurtowo.html
Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym

1 komentarz:

  1. Dawno takiej nie jadłam. Także dziękuję za przypomnienie :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!