W moim domu rodzinnym zawsze mama robiła sałatę ze śmietaną i jajkami. Wprost przepadamy za nią :) Ostatnio zrobiłam taką bez dodatku jajek, bo widziałam ją już na kilku blogach i byłam ciekawa smaku. Smakuje równie dobrze jak ta z jajkami :)
Składniki:
1 główka sałaty masłowej
3-4 łyżki śmietany 12%
cukier do smaku
ocet do smaku
Sposób przygotowania:
1. Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
2. W misce mieszamy śmietanę z cukrem i octem. Gotowym sosem polewamy sałatę, całość mieszamy i podajemy do drugiego dania.
Smacznego!!!
wygląda świetnie:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taka sałatę szczególnie wiosną :-)
OdpowiedzUsuńRobię identyczną, ale bez octu.
OdpowiedzUsuń