21 kwietnia 2013

Pasta pieczarkowa z jajkami


Składniki:

6 dużych pieczarek
3 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka
zielona cebulka
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Obrane pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy.
2. Na patelni dusimy pieczarki i cebulę, aż woda odparuje. Studzimy.
3. Jajka ścieramy na tarce, mieszamy z pieczarkami, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną zieloną cebulkę.

Smacznego!!!

Pieczarkowy Tydzień 2013

2 komentarze:

  1. Uwielbiam taka pastę i często robię ja też jako nadzienie do jajek :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. A to nowość pieczarkowość - pasta! Bardzo fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!