13 kwietnia 2013

Francuskie paluszki z solą i kminkiem

Bardzo udany eksperyment z ciastem francuskim. Polecam, bo to całkiem fajna i szybka do przygotowania przekąska.


Składniki:

1 ciasto francuskie
l gruboziarnista
kminek
1 jajko

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie rozwinąć, wyciąć paski o szerokości 1,5 cm.
2. Każdy pasek posmarować jajkiem, posypać solą gruboziarnistą i kminkiem.
3. Piec na złoto w 180 st. C.

Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. Zapraszam z przepisem do akcji na durszlaku : Przekąski na jeden kęs :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj zrobiłem; wyglądają, pachną i smakują wspaniale.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że paluszki przypadły do gustu!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!