Kiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!
Składniki:
4 kotlety schabowe
1 jajko
odrobina mleka
mąka
bułka tarta
mielone orzechy włoskie
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kotlety rozbijamy w miarę cienko, doprawiamy pieprzem i solą.
2. Bułkę tartą mieszamy pół na pół z mielonymi orzechami włoskimi.
3. Jajko mieszamy z mlekiem.
4. Panierujemy kotlety - najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w mieszance bułki i orzechów.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Takiej panierki nie znałam na pewno wypróbuje przy najbliższej okazji
OdpowiedzUsuńA orzechy tak na maczek zmieliłaś czy na takie drobne kawałeczki? u mnie też dziś orzechowo :)Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńkasia
notatnikkulinarny.blogspot.com
Orzechy drobniutko zmieliłam na maczek :)
UsuńAcha, ok :) to zmielę :) Pozdrawiam:)
Usuńkasia
Fajny sposób na panierkę! Kotlecik musiał być pyszny :D
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na schabowego. Orzechów mam sporo, muszę więc wypróbować orzechową panierkę :)
OdpowiedzUsuń