15 kwietnia 2013

Kasza jaglana z bananem i ziarnami

Lubię od czasu do czasu zjeść sobie kaszę jaglaną na śniadanie :)


Składniki:

pół szklanki suchej kaszy jaglanej
1 szklanka wody
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 łyżeczka miodu
1 mały banan


Sposób przygotowania:

1. Kaszę płuczemy, zagotowujemy wodę, wrzucany kaszę i gotujemy ok. 20 minut.
2. W międzyczasie obranego banana kroimy na plasterki.
3. Ugotowaną kaszę mieszamy z pozostałymi składnikami i podajemy na ciepło.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Bardzo zdrowe, bardzo smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza jaglana na śniadanie zawsze się sprawdzi! Pycha :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!