10 kwietnia 2013

Muffinki z musli

Ekspresowe muffinki z płatkami musli smakują wyjątkowo dobrze.


Składniki:

Suche:
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
2 szklanki musli

Mokre:
2 jajka
1 szklanka mleka
6 łyżek oleju
dowolny aromat do ciast - u mnie śmietankowy

Sposób przygotowania:

1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre.
2. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy łyżką.
3. Ciasto przełożyć do foremek wyłożonych papilotkami i nakładamy ciasto do 2/3 wysokości foremek.
4. Piec ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Smacznego!!!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!