26 listopada 2013

Puree z dyni

Nie miałam pomysłu na dynię, która mi zalegała... Więc padło na puree, z którego można wyczarować wiele fajnych rzeczy.


Składniki:

dynia w dowolnej ilości

Sposób przygotowania:

1. Dynię umyć, pokroić w kawałki i usunąć gniazda nasienne.
2. Dynię ułożyć na blaszce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C do miękkości (sprawdzamy widelcem, czy dynia jest miękka).
3. Miękką dynię ostudzić, obrać, miąższ zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito.
4. Puree przełożyć do naczynia i zamrozić.
5. Przed użyciem należy rozmrozić.

Smacznego!!!

Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki

2 komentarze:

  1. http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
    Zapraszam na konkurs :) Ciekawe nagrody :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!