Uwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam!
Składniki:
1 wędzona makrela
1 cebulka
2 ogórki korniszone
1-2 łyżki pikantnego keczupu
Sposób przygotowania:
1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości.
2. Cebulkę drobno siekamy.
3. Ogórki kroimy w kosteczkę.
4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy.
I gotowa pasta może wylądować na kanapce!
Smacznego!!!
Źródło: Matka, żona i kucharka...
uwielbiam taka paskę na kanapkę, mniam
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiego rodzaju pasty z wędzonymi rybami... taką kromeczkę chętnie bym zjadła.
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie : http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga.html
OdpowiedzUsuń;))
też dzisiaj taką robię:)
OdpowiedzUsuńpyszna, też często robię takie pasty :-)
OdpowiedzUsuńw podobnym czasie robiłyśmy pastę z makreli:) piątek zawsze tak nastraja bez mięsnie:)
OdpowiedzUsuńMiło jak ktoś korzysta z Twoich przepisów. Mam nadzieję, że smakowała. Ja już dawno w czerwonym wydaniu pasty nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńMój syn ją uwielbia
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń