22 listopada 2013

Pasta z makreli z ogórkiem korniszonym

Uwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam!


Składniki:

1 wędzona makrela
1 cebulka
2 ogórki korniszone
1-2 łyżki pikantnego keczupu

Sposób przygotowania:

1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości.
2. Cebulkę drobno siekamy.
3. Ogórki kroimy w kosteczkę.
4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy.

I gotowa pasta może wylądować na kanapce!
Smacznego!!!

Źródło: Matka, żona i kucharka...

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty z wędzonymi rybami... taką kromeczkę chętnie bym zjadła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do udziału w konkursie : http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga.html
    ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna, też często robię takie pasty :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. w podobnym czasie robiłyśmy pastę z makreli:) piątek zawsze tak nastraja bez mięsnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Miło jak ktoś korzysta z Twoich przepisów. Mam nadzieję, że smakowała. Ja już dawno w czerwonym wydaniu pasty nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!