Składniki:
1-2 jajka
1 parówka
przyprawa do dań z jajek
olej
Sposób przygotowania:
1. Parówkę nacinamy wzdłuż, pamiętając, by nie przecinać jednego końca. Parówkę odwijamy, tak aby zewnętrzna strona parówki była w środku. Spinamy wykałaczką.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy parówkę-serce, w środek ostrożnie wbijamy jajko. Wierzch posypujemy przyprawą do dań z jajek. Smażymy na małym ogniu, aż białko się zetnie.
Smacznego!!!
śliczne serducho:)
OdpowiedzUsuńTakie serduszko na śniadanie, ociepliłoby każde serce!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, ślicznie to wygląda, bardzo wyjątkowo :)
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie :) Wspaniały pomysł na śniadanko.
OdpowiedzUsuńświetne śniadanko:)
OdpowiedzUsuńMoje dziewczyny bardzo lubią :) Ja wolę jajka w papryce
OdpowiedzUsuń