25 listopada 2013

Kotlet de volaille

Klasyk :) Nie trzeba przedstawiać.


Składniki:

4 piersi z kurczaka
olej
wykałaczki

Masło ziołowe:
60 g masła
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżka siekanej pietruszki
sok z cytryny
sól, pieprz

Panierka:
mąka
bułka tarta
roztrzepane jajko + odrobina mleka

Sposób przygotowania:

1. Składniki na masło ziołowe wymieszać i uformować 4 wałeczki.
2. Piersi z kurczaka delikatnie rozbić na kotlety.
3. Na każdą porcję mięsa nałożyć wałeczek masła ziołowego, zwinąć i spiąć wykałaczkami.
4. Panierować w mące, mleku wymieszanym z jajkiem i bułce tartej.
5. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!!!

Źródło: Kwestia smaku
 

9 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!