Składniki:
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (lub zwykłej tortowej)
1 łyżka cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
1/2 szklanki startej na tarce dyni (dałam trochę więcej)
1 jajko
1/2 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
1. W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek, cynamon, sól i cukier.
2. Mleko, jajko i dynię połączyć i zmiksować blenderem.
3. Suche i mokre składniki połączyć, odstawić na kilka minut.
4. Placuszki smażyć na suchej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie z dżemem truskawkowym.
Smacznego!!!
Źródło: Nasze życie od kuchni
pysznie wyglądają:d
OdpowiedzUsuńAkcja dynia nadal trwa z tego co widzę. Może już nie tak intensywnie jak jeszcze niedawno, ale i tak... śliczne te placuszki :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za wpis w akcji placuszkowej
ale bym takie zjadła!
OdpowiedzUsuń