22 czerwca 2013

Młode ziemniaczki z koperkiem

Nie będę ich specjalnie przedstawiać, oto mój sposób na młode ziemniaczki do obiadu. Dobrze będą smakować z fasolką szparagową po grecku.


Składniki:

młode drobne ziemniaki
siekany świeży koperek
sól
masło

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki szczotkujemy lub skrobiemy, myjemy i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy.
2. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy, dodajemy 1-2 łyżki masła oraz siekany koperek i całość mieszamy, aż koperek i masło oblepią ziemniaki.
3. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego!!!

 

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!