Składniki:
1 sałata karbowana
1 opakowanie sera typu feta
1 puszka tuńczyka (najlepiej w sosie własnym)
oliwki zielone lub czarne
1 mała cebula
szczypta cukru
szczypta soli
odrobina soku z cytryny
2 łyżki oleju lub oliwy (jeśli używamy tuńczyka w oleju może być olej z puszki)
Sposób przygotowania:
1. Sałatę bardzo (!) dokładnie płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do sałąty.
3. Cebulkę drobno siekamy.
4. Ser feta kroimy w kostkę.
5. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ze sobą, dodajemy oliwki i doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny, cukrem i olejem. Mieszamy.
Smacznego!!!
Bardzo lubię takie lekkie sałatki :) Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com