9 czerwca 2013

Sałata karbowana z fetą, tuńczykiem i oliwkami

Fajna propozycja na lekki obiad lub kolację. Przepis znalazłam na stronie rondelek.


Składniki:

1 sałata karbowana
1 opakowanie sera typu feta
1 puszka tuńczyka (najlepiej w sosie własnym)
oliwki zielone lub czarne
1 mała cebula
szczypta cukru
szczypta soli
odrobina soku z cytryny
2 łyżki oleju lub oliwy (jeśli używamy tuńczyka w oleju może być olej z puszki)

Sposób przygotowania:

1. Sałatę bardzo (!) dokładnie płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do sałąty.
3. Cebulkę drobno siekamy.
4. Ser feta kroimy w kostkę.
5. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy ze sobą, dodajemy oliwki i doprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny, cukrem i olejem. Mieszamy.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię takie lekkie sałatki :) Wygląda smakowicie :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!