11 czerwca 2013

Grillowane piersi z kurczaka

Szybki i prosty sposób na piersi drobiowe.


Składniki:

2 pojedyncze małe piersi z kurczaka
dowolne przyprawy: u mnie słodka i ostra papryka, przyprawa do drobiu
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1. Piersi myjemy i osuszamy. Możemy je dodatkowo poporcjować.
2. Ząbki czosnku miażdżymy, nacieramy nim mięso, nacieramy również przyprawami. Jeśli nie zamierzamy od razu smażyć mięsa, to odstawiamy do lodówki.
3. Smażymy na patelni grillowej po obu stronach.
4. Najlepiej smakuje z surówkami.

Smacznego!!!  

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!