Składniki:
kilka łodyg rabarbaru
1 szklanka malin (u mnie mrożone)
mięta (u mnie suszona)
1,5 litra wody
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Rabarbar myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki.
2. Zalewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy maliny. Dodajemy też trochę mięty. Gotujemy ok. 5 minut.
3. Kompot zestawiamy z gazu, słodzimy, przykrywamy pokrywką i studzimy ( w międzyczasie kompot nabierze aromatu i ładnego koloru).
Smacznego!!!!
Ale masz pomysły!
OdpowiedzUsuńwidziałam go u Margarytki, a teraz u Ciebie, śliczny kolorek:)
OdpowiedzUsuńPs. gotowanie za głosowanie już trwa!:)
:)
OdpowiedzUsuńpyszny!
ciekawe połączenie swoją drogą rabarbar + malinki
Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji rabarbar 2013.
Rabarbar i maliny - idealnie ^^
OdpowiedzUsuńChętnie wypiłabym szklaneczkę takiego pysznego kompotu:)
OdpowiedzUsuńale pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńa czy można taki kompocik zrobić do słoiczka na zimę? jeśli tak to poproszę o instrukcje :) z góry dziękuję
OdpowiedzUsuńW sumie czemu nie? Nie próbowałam takiej wersji na zimę, ale myślę, że to świetny pomysł :)
Usuń