Składniki:
2 galaretki truskawkowe
750 ml wody
200 g truskawek
1 pomarańcza
1 duża garść czerwonego winogrona
1 banan
1 jabłko
Sposób przygotowania:
1. Rozpuszczamy galaretki w 750 ml gorącej wody. Studzimy.
2. Owoce myjemy, obieramy, wyciągamy szypułki itp. :)
3. Keksówkę (u mnie żaroodporna) polewamy wodą i wykładamy folią spożywczą. Wkładamy owoce w dowolniej kolejności. Zalewamy zimną lub tężącą galaretką. Pozostawiamy do całkowitego stężenia.
Smacznego!!!
Taki deserek zawsze smakuje :)
OdpowiedzUsuńIle czasu tężeje taka galaretka? Zrobiłem ciasto, dodałem owoce i zalałem galaretką, długo leży w lodówce i nic, sama galaretka raz dwa się robi a tu dalej jest wodnista. Dałem zielonego winogrona i mandarynki.
OdpowiedzUsuńTrochę tężeje, w zależności ile wody użyłeś. Jak robię ciasto z galaretką to dodaję mniej wody niż jest w instrukcji na opakowaniu.
Usuń