1 marca 2013

Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową


Składniki:

450 g mąki pszennej pełnoziarnistej
250 g margaryny 
5 żółtek 
150 g cukru pudru 
1 cukier waniliowy
konfitura żurawinowa (lub inna)

Sposób przygotowania:

1. Mąkę siekamy z margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukry i zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
2. Ciastem wylepiamy foremki babeczek, nakładamy po jednej łyżeczce konfitury żurawinowej, wykładamy na blaszce, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 st. C.

Smacznego!!!


3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!