22 marca 2013

Pieczona biała kiełbasa

Przepis na wielkanocną białą kiełbasę znalazłam na portalu We dwoje. Polecam! Bardzo smaczna, szczególnie mężowi smakowała :)



Składniki:

1 kg surowej białej kiełbasy
3 średnie cebule
kilka dużych ząbków czosnku
olej

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obrać i pokroić w talarki.
2. Obrany czosnek pokroić w plasterki.
3. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć część cebuli i czosnku. Na to ułożyć ponakłuwane wykałaczką pętka kiełbasy. Obłożyć pozostałą cebulą i czosnkiem.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30-40 minut w 180 st. C, aż kiełbasa się ładnie przyrumieni.
5. Smakuje na ciepło i na zimno.

Smacznego!!!

Źródło: We dwoje

6 komentarzy:

  1. Kiełbasa w sam raz dla moich chłopaków...chociaż my dziewczynki też nie odmówimy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi smaka narobiłaś tą kiełbaską :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak by nie było proste potrawy są najlepsze :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dajcie mi tą kiełbachę błagam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Obowiązkowo w Wielkanoc, smażona z cebulką. Na kiszonej kapuście...pycha !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!