Składniki:
1 kg surowej białej kiełbasy
3 średnie cebule
kilka dużych ząbków czosnku
olej
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obrać i pokroić w talarki.
2. Obrany czosnek pokroić w plasterki.
3. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć część cebuli i czosnku. Na to ułożyć ponakłuwane wykałaczką pętka kiełbasy. Obłożyć pozostałą cebulą i czosnkiem.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30-40 minut w 180 st. C, aż kiełbasa się ładnie przyrumieni.
5. Smakuje na ciepło i na zimno.
Smacznego!!!
Źródło: We dwoje
Kiełbasa w sam raz dla moich chłopaków...chociaż my dziewczynki też nie odmówimy:)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobiłaś tą kiełbaską :-)
OdpowiedzUsuńJak by nie było proste potrawy są najlepsze :-)
OdpowiedzUsuńDajcie mi tą kiełbachę błagam!
OdpowiedzUsuńObowiązkowo w Wielkanoc, smażona z cebulką. Na kiszonej kapuście...pycha !
OdpowiedzUsuńBrzmi fajnie z tą kiszoną kapustą!
Usuń