1 marca 2013
Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową
Składniki:
450 g mąki pszennej pełnoziarnistej
250 g margaryny
5 żółtek
150 g cukru pudru
1 cukier waniliowy
konfitura żurawinowa (lub inna)
Sposób przygotowania:
1. Mąkę siekamy z margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukry i zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
2. Ciastem wylepiamy foremki babeczek, nakładamy po jednej łyżeczce konfitury żurawinowej, wykładamy na blaszce, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
cudne:)
OdpowiedzUsuńpiękne:)
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo lubie takie ciacha z konfiturą:)
OdpowiedzUsuń