Fajny dodatek do drugiego dania!
Składniki:
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
rozmaryn
olej
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na 4 części każdy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzamy i odparowujemy.
2. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, rozmarynem i delikatnie skrapiamy olejem.
3. Ziemniakami przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 160-180 st. aż będą miękkie.
Smacznego!!!
Bardzo łatwe do wykonania :)
OdpowiedzUsuńPyszne są takie ziemniaczki, mój mąż je uwielbia, nawet tylko z ketchupem:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńkasia
notatnikkulinary.blogspot.com
Pychotka takie ziemniaczki :-)ja poleciałabym ich nie obierać, tylko wyszorować skórkę, pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńWłaściwie szoruję młode ziemniaki, ale takie z marca...? hmm ciekawe jakby wyszły...
UsuńPyszne ziemniaczki, a do tego kefirek :)
OdpowiedzUsuńKefirek lub maślanka obowiązkowo :)
Usuń