19 stycznia 2013

Muffinki z jagodami

W zamrażarce znalazłam garstkę mrożonych borówek. Skorzystałam z przepisu Emmy1 i wyszły pyszne muffinki w fioletowe ciapki:)



Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół torebki cukru wanilinowego
1/3 lub 1/4 szklanki oleju
1 jajko
pół szklanki jagód (u mnie mrożone)
szczypta soli

Sposób przygotowania:

1.  Przygotowujemy dwie miski, w jednej mieszamy ze sobą składniki suche (mąkę, só, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy), a w drugiej mokre (mleko, olej, jajka).
2. Składniki suche i mokre mieszamy razem łyżką, dodajemy jagody, jeszcze raz mieszamy.
3. Przekładamy ciasto do foremek na muffinki na wysokość 2/3 foremki.
4. Pieczemy w 200 st. C przez 20-25 minut.

Smacznego!!!

5 komentarzy:

  1. małe pyszności:) u mnie też tym razem muffinki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają elegancko..lubię muffiny z owocami

    OdpowiedzUsuń
  3. Teraz przez cały dzień będą za mną chodziły jagody ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Własnie się pieką :) Fajny i prosty przepis. No i smaczny oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i życzę smacznego :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!