Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
2 marchewki
1 jabłko
2 ogórki kiszone
1 mała cebula
sól, pieprz
sok z cytryny
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/4 łyżeczki cukru
1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
1. Kapust szatkujemy,obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Ogórka kiszonego ścieramy również na tarce.
3. Obraną cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy razem.
4. W małej miseczce mieszamy jogurt, majonez, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i musztardę, dodajemy do surówki i mieszamy. Odstawiamy, by smaki się przegryzły.
Smacznego!!!
uwielbiam takie surówki..mogłabym jeść je same
OdpowiedzUsuńProsta i smaczna! Pycha!
OdpowiedzUsuńPekinki z kiszonym nie robiłam, a na pewno dobra :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie suróweczki ;)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie składników!:)
OdpowiedzUsuńpyszna sałatka, ja ostatnio nie mogę się najeść sałatkami z dodatkiem świeżego szpinaku
OdpowiedzUsuńZrobiłam, podałam do niedzielnego obiadu, pycha :-) na jutro jeszcze starczy.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało! Pozdrawiam!
Usuńdzis zrobiłem bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za wpis, pozdrawiam!
UsuńBardzo dobra. Ja dodałam jeszcze trochę papryki pokrojonej w kostkę.
OdpowiedzUsuńDzięki za komentarz, pozdrawiam!
Usuń