Im lepiej doprawione czosnkiem i przyprawami, tym pyszniejsze!
Składniki:
makaron spaghetti lub inny dowolny (w porcji na dwie osoby)
250 g szpinaku (u mnie mrożony)
125 g serka mascarpone
3 ząbki czosnku (lub wedle uznania)
1 łyżka masła
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Stawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy. W międzyczasie przygotowujemy szpinak.
2. Czosnek obieramy i miażdżymy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i dusimy, aż woda prawie cała wyparuje i liście będą miękkie.
3. Do szpinaku dodajemy serek mascarpone, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Podajemy na ciepło z ugotowanym makaronem.
Smacznego!!!
Makaron, szpinak i mascarpone to gwarantowane niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam:) Kilka dni temu jadłam:)
OdpowiedzUsuńI pomyśleć ,że kiedyś nie jadłam szpinaku:P
OdpowiedzUsuńTeż kiedyś nie jadłam szpinaku. Choć przyznam, że nadal nie jestem jego wielką fanką. Owszem, raz na jakiś czas można zjeść, ale nie za często :) Chodzą jeszcze za mną pierogi ze szpinakiem :)
UsuńJa też uwielbiam! Pyszności serwujesz:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
ja również od niedawna jem szpinak (od wakacji) i jak na razie niewiele potraw z nim wypróbowałam, ten makaron jest następny w kolejce:)
OdpowiedzUsuńszpinak zawsze i wszędzie!
OdpowiedzUsuńPrzepyszne!
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego, nowo powstałego bloga kulinarnego ;) http://recipeformylife.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńWlasnie zajadam sos przepyszny,DZIEKUJE za przepis :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, pozdrawiam!
UsuńTego właśnie szukałam ❤ pyszne połączenie!
OdpowiedzUsuńDziękuje!
UsuńPięknie wygląda i doskonale komponuje się z porcelaną
OdpowiedzUsuń