17 listopada 2012
Kotlet schabowy pod serową pierzynką
Składniki:
4 plastry schabu
4 grubsze plastry sera żółtego (np. goudy)
jajko
mleko
bułka tarta
olej
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kotlety rozbijamy cienko, oprószamy pieprzem i solą.
2. Kotlery panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku rozmieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kiedy jedna strona się usmaży, przekładamy na drugą, a na wierzch kładziemy plasterek sera i patelnię przykrywamy pokrywką, aby ser się rozpuścił.
5. Podajemy na ciepło.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Schabowego to ja zawsze chętnie:)
OdpowiedzUsuńSchabowy w każdej postaci jest dobry!:) A Twój pomysł - super:)
OdpowiedzUsuńMniamnuśne :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały obiad!
OdpowiedzUsuńZgadzam się z wszystkimi komentarzami, a do tego jakie apetycznie zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń