17 listopada 2012

Kotlet schabowy pod serową pierzynką


Składniki:

4 plastry schabu
4 grubsze plastry sera żółtego (np. goudy)
jajko
mleko
bułka tarta
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kotlety rozbijamy cienko, oprószamy pieprzem i solą.
2. Kotlery panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku rozmieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kiedy jedna strona się usmaży, przekładamy na drugą, a na wierzch kładziemy plasterek sera i patelnię przykrywamy pokrywką, aby ser się rozpuścił.
5. Podajemy na ciepło.

Smacznego!!!   

5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!