Składniki:
kawałek dowolnej kiełbasy
kilka pieczarek
2 jajka
zielona cebulka
sól
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni. Zdejmujemy z patelni kiełbasę i dodajemy pieczarki. Dusimy aż woda z nich wyparuje.
3. Do przygotowanych pieczarek z powrotem wrzucamy kiełbasę, dodajemy posiekaną zieloną cebulkę, wbijamy jajka, doprawiamy i mieszamy całość aż się ładnie zetnie.
Smacznego!!!
A ponieważ wczoraj przypadał Światowy Dzień Pieczarek zapraszam Was jeszcze do mojego bufetu:
Uwielbiam jajecznicę z pieczarkami, odkryłam ją stosunkowo niedawno. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji. Z innych Twoich pieczarkowych propozycji pamiętam szczególnie sałatkę pieczarkowo-paprykową do słoików, którą zrobię na pewno w tym roku :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, mam nadzieję, że sałatka będzie smakować :)
UsuńUwielbiam taką jajecznicę, pycha :-)
OdpowiedzUsuńprosta, pyszna i zdrowsza niż na maśle, bo na oleju :) a jak na rzepakowym to już w ogóle! :)
OdpowiedzUsuń