23 kwietnia 2012

Jajecznica z pieczarkami

Pyszna jajecznica dla miłośników pieczarek!!!


Składniki:

kawałek dowolnej kiełbasy
kilka pieczarek
2 jajka
zielona cebulka
sól
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki.
2. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni. Zdejmujemy z patelni kiełbasę i dodajemy pieczarki. Dusimy aż woda z nich wyparuje.
3. Do przygotowanych pieczarek z powrotem wrzucamy kiełbasę, dodajemy posiekaną zieloną cebulkę, wbijamy jajka, doprawiamy i mieszamy całość aż się ładnie zetnie.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam jajecznicę z pieczarkami, odkryłam ją stosunkowo niedawno. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji. Z innych Twoich pieczarkowych propozycji pamiętam szczególnie sałatkę pieczarkowo-paprykową do słoików, którą zrobię na pewno w tym roku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, mam nadzieję, że sałatka będzie smakować :)

      Usuń
  2. Uwielbiam taką jajecznicę, pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. prosta, pyszna i zdrowsza niż na maśle, bo na oleju :) a jak na rzepakowym to już w ogóle! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!