Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
20 dag pieczarek
1 cebula
1-2 łyżki margaryny
sól, pieprz
zielenina do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Jajka przekrawamy wzdłuż, wydrążamy żółtka. Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy.
2. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę drobno siekamy.
3. Na patelni roztapiamy margarynę, dodajemy cebulę, chwilę dusimy, następnie dorzucamy pieczarki i razem dusimy, aż woda wyparuje z pieczarek. Studzimy.
4. Żółtka mieszamy z pieczarkami i cebulą na jednolitą masę, doprawiamy do smaku. Farsz nakładamy na białka. Posypujemy zieleniną (u mnie na przemian koperek i szczypiorek). Można też gotowe jajka przykryć cienką warstwą majonezu.
Smacznego :)
Pyszna imprezowa klasyka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je!
OdpowiedzUsuń