Taki kotlet jest najmilej widziany na naszym stole - pyszny, mięciutki...
Składniki:
- 4 małe piersi z kurczaka, pojedyncze (lub 2 podwójne)
- sól, pieprz
- mąka
- mleko
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, wycieramy, delikatnie rozbijamy na kotlety (rozbijam je przez woreczek foliowy, by się nie rozpadły). Solimy i pieprzymy z obu stron.
2. Przygotowujemy panierkę, najpierw obtaczamy kotlety w mące, potem w jajku rozmieszanym w mleku, a na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
U mnie tez taki kotlet jest zawsze mile widziany :-)i co najważniejsze szybko sie go robi :-)
OdpowiedzUsuń