9 marca 2012

Czerwona pasta z makreli



Składniki:

1 makrela wędzona
50 g miękkiego masła
1 mała cebula
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makrelę bardzo starannie oddzielamy od ości. Wkładamy do miseczki.
2. Cebulkę drobno siekamy. Dodajemy do ryby.
3. Dorzucamy koncentrat pomidorowy oraz masło. Mieszamy wszystko. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. (Sól pominęłam z uwagi na to, że wędzona makrela jest już wystarczająco słona).


Smacznego :)

Źródło: Dwie chochelki

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!