15 marca 2012

Jajka faszerowane tuńczykiem


Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
majonez
sól, pieprz
koperek lub szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Rozdrabniamy żółtka widelcem.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do żółtek. Mieszamy, dodajemy majonezu (nie za dużo by farsz potem nie wypłyną z jajek), doprawiamy solą i pieprzem.
3. Do masy dodajemy koperek lub szczypiorek i całość mieszamy.
4. Białka nadziewamy farszem, dowolnie dekorujemy (użyłam siekanej pietruszki).


Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Takie faszerowane jajeczka to świetna sprawa;)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł na faszerowane jajka :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!