Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym
majonez
sól, pieprz
koperek lub szczypiorek
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Rozdrabniamy żółtka widelcem.
2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do żółtek. Mieszamy, dodajemy majonezu (nie za dużo by farsz potem nie wypłyną z jajek), doprawiamy solą i pieprzem.
3. Do masy dodajemy koperek lub szczypiorek i całość mieszamy.
4. Białka nadziewamy farszem, dowolnie dekorujemy (użyłam siekanej pietruszki).
Smacznego :)
Takie faszerowane jajeczka to świetna sprawa;)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na faszerowane jajka :)
OdpowiedzUsuń