10 kwietnia 2012

Pasta jajeczna z rzeżuchą


Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
rzeżucha - ilość dowolna
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
sól
pieprz
szczypta mielonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

1. Jajka ścieramy na drobnych oczkach.
2. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
3. Doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy rzeżuchę i całość mieszamy.

Smacznego !!!

Źródło: Moon River Journal
 

3 komentarze:

  1. Wiosennie i pysznie;)Rzeżucha to wspaniały i bardzo zdrowy dodatek:)
    Pozdrawiam
    Jadzia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I do tego rzeżucha jest smaczna :) niestety w moim parapetowym ogródku już się kończy...

      Usuń
  2. Jest wręcz pyszna :) ja swoją zasiewam cały czas na nowo:)żeby nie brakło:)
    Pozdrawiam
    Jadzia

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!