21 listopada 2011

Faszerowane roladki schabowe

Kotlet schabowy nie musi być nudny. Wystarczy tylko coś w niego wrolować :)


Składniki:

2 kotlety schabowe
2 plasterki szynki
2 paski papryki marynowanej czerwonej
2 paski papryki marynowanej żółtej
kilka oliwek (u mnie oliwki czarne)
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kotlety rozbić i oprószyć solą oraz pieprzem. Na każdego kotleta nakładać najpierw plasterek szynki, następnie paprykę i oliwki. Wszystko dobrze zwinąć, spiąć wykałaczkami lub związać nicią kuchenną.
2. Roladki zrumienić na patelni z każdej strony.
3. W rondelku zagotować niecałą szklankę wody i dodać pół kostki wołowej. Dodać do tego roladki, dusić przez kilkanaście minut aż roladki będą miękkie. Z powstałego bulionu można przygotować dowolny sos.

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. Super pomysł ;) Na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo apetycznie :)
    pozdrawiam


    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie nadziany ten schaboszczak:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jakie śliczne, kolorowe!
    muszę się na nie skusic ;]


    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!