Bardzo często korzystam z tego przepisu. Jest to najszybsza masa do zrobienia. A wafelki...py-chot-ka :)
Składniki:
1 opakowanie wafli
1/2 kostki masła / margaryny
1 puszka masy kajmakowej (krówkowej, orzechowej - jaką ktoś lubi)
Sposób przygotowania:
1. Masło / Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy kajmakowej. Wszystko dokładnie utrzeć.
2. Wafle przekładać przygotowaną masą. Gotowy wafel można polukrować i posypać kawałkami orzechów. Całość obciążyć by wszystko się ładnie zlepiło.
SMACZNEGO :)
bardzo lubię takie wafelki,
OdpowiedzUsuńpycha i szybkie w przygotowaniu :)
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
pyszne muszą być :)
OdpowiedzUsuńgotowa masa to nie dla mnie
OdpowiedzUsuńżaden problem zrobić własną
Usuń