Składniki:
0,5 kg dowolnego mięsa mielonego
3 jajka ( 2 na twardo, 1 surowe)
bułka tarta
1 cebula
sól, pieprz
zioła prowansalskie
3 jajka ( 2 na twardo, 1 surowe)
bułka tarta
1 cebula
sól, pieprz
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Mięso wymieszać z cebulą, surowym jajkiem i przyprawami. Do ciasta dodajemy tyle bułki tartej by było zagęszczone. Podzielić na 2 części.
2. Ugotowane jajka obtoczyć masą mięsną, ułożyć w małej keksówce i przykryć folią aluminiową. Można też zwinąć je w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec 30 minut w 200 C. Pod koniec odsłonić folię by mięso się przypiekło z góry.
3. Klopsy można urozmaicić dodając do masy mięsnej posiekaną natkę pietruszki lub pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.2. Ugotowane jajka obtoczyć masą mięsną, ułożyć w małej keksówce i przykryć folią aluminiową. Można też zwinąć je w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec 30 minut w 200 C. Pod koniec odsłonić folię by mięso się przypiekło z góry.
SMACZNEGO :)
pycha :) zawsze zajadam się nim krojąc go w plastry i na chlebek
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com