4 listopada 2011

Sałatka śledziowa z jabłkiem

Moja ulubiona wersja sałatki śledziowej.


Składniki:

pół kg śledzi matiasów 
2-3 winne jabłka 
100 g śmietany 12% 
200 g majonezu 
4 ogórki korniszone 
1 cebula 
pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie należy wymoczyć w mleku lub wodzie przez ok. 1 godzinę, a następnie skośnie pokroić. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę, a jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko starannie wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!