18 listopada 2011

Wafle kajmakowe

Bardzo często korzystam z tego przepisu. Jest to najszybsza masa do zrobienia. A wafelki...py-chot-ka :)


Składniki:

1 opakowanie wafli
1/2 kostki masła / margaryny
1 puszka masy kajmakowej (krówkowej, orzechowej - jaką ktoś lubi)

Sposób przygotowania:

1. Masło / Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy kajmakowej. Wszystko dokładnie utrzeć.
2. Wafle przekładać przygotowaną masą. Gotowy wafel można polukrować i posypać kawałkami orzechów. Całość obciążyć by wszystko się ładnie zlepiło.

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. bardzo lubię takie wafelki,
    pycha i szybkie w przygotowaniu :)


    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. gotowa masa to nie dla mnie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!