9 stycznia 2014

Pasta serowa z mieloną papryką

Ta pasta to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama często nam taką robiła do kanapek.


Składniki:

200 g twarogu
2-4 łyżki jogurtu naturalnego
sól
mielona słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystejcji.
2. Doprawiamy solą i mieloną słodką papryką.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Proste i fajne, muszę spróbować takiego twarożku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie pasty, ale rzadko robię, bo u mnie dzieci już "niet". Wydaje mi się, że dobre by były jajka nafaszerowane tą pastą z dodatkiem pietruszki i polane jakimś sosem zimnym. Nie powiem zjadłabym taką kanapkę, a taka jestem głodna.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej wersji nigdy nie jadłam.... koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!