Macie ochotę na lekki deser? Oto jest :)
Składniki:
1 galaretka pomarańczowa
1 duży jogurt naturalny (400ml)
opcjonalnie owoce lub bita śmietana (pominęłam)
konfitura mandarynkowa (KLIK)
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Studzimy.
2. Lekko tężącą galaretkę miksujemy z jogurtem i przelewamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.
3. Swój deser polałam konfiturą madarynkową. Można podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!