10 stycznia 2014

Jogurtowa pianka pomarańczowa

Macie ochotę na lekki deser? Oto jest :)


Składniki:

1 galaretka pomarańczowa
1 duży jogurt naturalny (400ml)
opcjonalnie owoce lub bita śmietana (pominęłam)
konfitura mandarynkowa (KLIK)

Sposób przygotowania:

1. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Studzimy.
2. Lekko tężącą galaretkę miksujemy z jogurtem i przelewamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.
3. Swój deser polałam konfiturą madarynkową. Można podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!