Coś szybkiego na obiad lub kolację :)
Składniki:
4 tortille
1 pierś z kurczaka
przyprawa do drobiu
surówka z czerwonej kapusty (z tego przepisu - KLIK)
olej
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w grubszą kostkę. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
2. Odrobinkę oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy mięso i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Mięso odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
3. Tortille rozgrzewamy, nakładamy warstwę surówki z czerwonej kapusty i kilka kawałków mięsa. Zwijamy i podajemy.
Smacznego!!!
Z taką sałatka to świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńjaka jesienna tortilla :). Surówkę z czerwonej kapusty uwielbiam, poza tym przypomina mi jesienne dni. To przez ten chłodny, ale zarazem przyjemny dla oka fioletowy kolorek :)...
OdpowiedzUsuń