10 października 2013

Tortilla z kurczakiem i czerwoną kapustą

Coś szybkiego na obiad lub kolację :)


Składniki:

4 tortille
1 pierś z kurczaka
przyprawa do drobiu
surówka z czerwonej kapusty (z tego przepisu - KLIK)
olej

Sposób przygotowania:

1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w grubszą kostkę. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
2. Odrobinkę oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy mięso i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Mięso odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
3. Tortille rozgrzewamy, nakładamy warstwę surówki z czerwonej kapusty i kilka kawałków mięsa. Zwijamy i podajemy.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. jaka jesienna tortilla :). Surówkę z czerwonej kapusty uwielbiam, poza tym przypomina mi jesienne dni. To przez ten chłodny, ale zarazem przyjemny dla oka fioletowy kolorek :)...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!