Składniki:
60 dag piersi z kurczaka
Marynata:
1 ząbek czosnku
4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon)
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki)
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki tymianku
Sposób wykonania:
1. Przygotować marynatę, czosnek obrać i zmiażdżyć, połączyć z pozostałymi składnikami.
2. Piersi opłukać, umieścić w naczyniu i zalać marynatą. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny, po 1 godzinie mięso przewrócić na drugą stronę.
3. Piersi odsączyć z marynaty, zawinąć osobno w folię aluminiową i piec 25-30 minut w 180-200 st. C.
Smacznego!!!
Przy okazji dziękuję wszystkim za 4 miliony odsłon na blogu!
Chętnie wypróbuję, bo skusiłaś mnie tym przepisem :)
OdpowiedzUsuńMusi niezwykle smakować.Bardzo apetyczne danie;)
OdpowiedzUsuńJest rewelacyjna, robię podobną:-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda i z pewnością tak samo smakuje:)
OdpowiedzUsuńZrobię dziś na obiadek hehe :)
OdpowiedzUsuńSuper, życzę smacznego 😉
Usuń