3 marca 2015

Krem bananowy z kaszy kuskus z frużeliną truskawkową

Dziś propozycja na bardzo smaczny deser lub śniadanie na bazie kaszy kuskus. Robi się go bardzo szybko i smakuje naprawdę fajnie.


Składniki:

1 szklanka wody
5 łyżek kaszy kuskus
1 banan
kilka łyżek frużeliny truskawkowej

Sposób przygotowania:

1. Wodę podgrzać, wsypać kaszę kuskus, zagotować i zdjąć z ognia. Odstawić do wystudzenia.
2. Obrać banana. Owoc zmiksować na gładko z kaszą kuskus.
3. Krem nałożyć do szklaneczek i na wierzch dodać 2-3 łyżki frużeliny truskawkowej.

Smacznego!!!

5 komentarzy:

  1. kuskus na słodko,,tego jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł.Wersja na słodko może być pyszna;)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam kuskus na słodko, jest delikatny i świetnie łączy się ze słodkimi smakami!

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo smaczny pomysł na zdrowy deserek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!