Składniki:
1 brokuł
3-4 jajka
200-250 g paluszków surimi
sól, pieprz
jogurt naturalny
majonez
Sposób wykonania:
1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru. Ugotowany brokuł przelać zimną wodą.
2. Ugotowane jajka pokroić w grubą kostkę.
3. Paluszki pokroić na grube plasterki.
4. W miseczce wymieszać 2-3 łyżki majonezu z taką samą ilością jogurtu naturalnego. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
5. Wszystko wymieszać, schłodzić przed podaniem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!