19 czerwca 2014

Sałatka brokułowa z surimi


Składniki:

1 brokuł
3-4 jajka
200-250 g paluszków surimi
sól, pieprz
jogurt naturalny
majonez

Sposób wykonania:

1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru. Ugotowany brokuł przelać zimną wodą.
2. Ugotowane jajka pokroić w grubą kostkę.
3. Paluszki pokroić na grube plasterki.
4. W miseczce wymieszać 2-3 łyżki majonezu z taką samą ilością jogurtu naturalnego. Doprawić odrobiną soli i pieprzu.
5. Wszystko wymieszać, schłodzić przed podaniem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!